Az Európai Klímaszövetség és a marosvásárhelyi Fókusz Öko Központ közös fotópályázata.

Napjainkban mindenki fejlődést szeretne. Az egyéni és közösségi sikereink mértéke, a fejlődés, ez az évi beszámolók témája és az összehasonlítási alap is. De mit is értünk fejlődés alatt? Általában növekedést, vagyis megnagyobbítottuk a házunkat, új utat avattunk fel, új bevásárlóközpont épült a városban. Ennek a növekedésnek, fejlődésnek pénzzel mérhető ára van, amit megtalálunk a beszámolókban, de van egy olyan ára is, ami kimarad a beszámolókból, és amelyet a jövőben fogunk megfizetni. Új utat építünk, de ezzel tönkretehetünk természetes élőhelyeket, turisztikai beruházás tönkretehet valaki számára kedves kirándulóhelyet, megfogjuk az árvizet, de horgászhelyeket teszünk tönkre. Ez az az ár, amelyről hivatalosan nem beszélnek, és amelyet bánatként, sokszor begyógyíthatatlan sebként, jövőbeli adósságként könyvelünk el.

Arra kérjük, hogy fényképezőgéppel a fejlődésnek ezt a nyilvánosság előtt általában eltakart arcát fedezze fel. Azok a témák kerülhetnek lencsevégre amelyek a fejlődésnek, a növekedésnek az ellentmondásos, érzékeny aspektusait jelenítik meg. A beküldött képeket rövid kommentárral lássa el (ez lehet egy találó idézet is).

fotóverseny2

Technikai feltételek:

  • Minőségi elvárás az 5 megapixeles méret, jpg vagy tif  formátum.
  • Egy személy maximum 5 digitálisan készített fényképpel pályázhat.

A pályázat benyújtás 

  • Pályázni kettő kategóriában lehet: 1. ifjúsági (18 év alatt), 2. felnőtt
  • A fényképeket juttassák el hozzánk a focusecocenter@gmail.com email címre a mellékelt pályázati adatlappal együtt legkésőbb 2016. július 1-ig!
  •  A pályázati felhíváshoz kapcsolódó további kérdéseket is a focusecocenter@gmail.com címen várjuk.

A pályázatok értékelése és díjazása

  • A pályázatok értékelését a szervezők képviselőiből felálló zsűri végzi.
  • A pályázat díjazási keretösszege minimum 800 EUR.

Egyéb feltételek:

A pályázati részvétel ingyenes. A beérkezett pályamunkákból kiállítást szervezünk. A pályázó a pályázati anyag elküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket és hozzájárul, hogy a szervezők kiállításokon, publikációkban, média-megjelenésekben a képeiket térítésmentesen felhasználják. A pályázó tudomásul veszi, hogy a beküldött képek elkészítésével, vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

Várjuk a jelentkezőket!

Pályázati adatlap letöltése (klikk a szövegre)

Share Button