Az Európai Klímaszövetség és a marosvásárhelyi Fókusz Öko Központ közös fotópályázata.

Milyen városban, milyen településen szeretném, hogy gyermekeim felnőjenek, éljenek? Mi az, ami személyesen megfog a lakóhelyem környékén és szeretném, ha úgy is maradna a jövőben?

Élettereink folyamatosan változnak, egyre több ember, több gépjármű van a környezetünkben, ez nagyobb forgalmat, zsúfoltságot, elveszített teret jelent.

Ezzel egy időben viszont a lakosság egyre jobban „visszahódítja”, vagy szeretné „visszahódítani” a városi tereket, valamint élhetőbb és fenntarthatóbb várost szeretne, zöldövezeteket, parkokat, olyan helyeket, ahol önmaga lehet, együtt a természettel, gépek, zaj és zsúfoltság nélkül.

És felmerül a kérdés, hogyan tudjuk megosztani a városi tereket a különböző törekvések között? Milyen helye lesz a természetnek a városok jövőjében? Hogyan alakul majd a közlekedés? Hogyan fog alakulni a szociális élet, melyek lesznek azok a helyek, ahol az emberek találkozni, ismerkedni fognak egymással? Nagyon összetett helyzet, és a jelen előrevetíti a jövőt.

Arra kérjük, hogy figyelje meg azokat a városi tereket, élethelyzeteket, amelyek kedvesek Önnek, és amelyeket átmenekítene a jövőbe, majd kapja lencsevégre és küldje el nekünk fényképekben.

Technikai feltételek:

  • Minőségi elvárás az 5 megapixeles méret, jpg vagy tif  formátum.
  • Egy személy maximum 5 digitálisan készített fényképpel pályázhat.

A pályázat benyújtása

  • Pályázni kettő kategóriában lehet: 1. ifjúsági (18 év alatt), 2. felnőtt
  • A fényképeket juttassák el hozzánk a focusecocenter@gmail.com email címre a mellékelt pályázati adatlappal együtt legkésőbb 2017. június 16-ig!
  •  A pályázati felhíváshoz kapcsolódó további kérdéseket is a focusecocenter@gmail.com címen várjuk.
  • A beküldött képeket rövid kommentárral lássa el (ez lehet egy találó idézet)

A pályázatok értékelése és díjazása

  • A pályázatok értékelését a szervezők képviselőiből felálló zsűri végzi.
  • A pályázat díjazási keretösszege minimum 800 EUR.

Egyéb feltételek:

A pályázati részvétel ingyenes. A beérkezett pályamunkákból kiállítást szervezünk. A pályázó a pályázati anyag elküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket és hozzájárul, hogy a szervezők kiállításokon, publikációkban, média-megjelenésekben a képeiket térítésmentesen felhasználják. A pályázó tudomásul veszi, hogy a beküldött képek elkészítésével, vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

Várjuk a jelentkezőket!

Pályázati adatlap letöltése (kattintás a szövegre)

Share Button