December 14-én Gyergyószentmikóson tartottunk kerekasztal beszélgetést a városi mobilitás kérdéseiről.

Bevezetőként Molnár Judith városmenedzser köszöntötte az egybegyűlteket, ahol részt vettek városi tanácsosok, civil szervezetek, civilek, valamint a helyi média képviselői. Első előadásként dr. Hajdu Zoltán, a Fókusz Öko Központ elnöke mutatta be a projektet, aminek a keretében létrejött ez az esemény, ismertette az “Élni… egyszerűen jó” kampányról, majd kitért részletesebben az integrált városfejlesztési stratégiákra.

Ezt követően Gál Sándor  a marosvásárhelyi Marosszéki Közösségi Alapítvány ügyvezető elnöke mondta el a tapasztalatait a marosvásárhelyi mobilitás terv kapcsán, majd Leitmann Péter építésmérnök mutatta be Gyergyószentmiklós város mobilitás tervét.

A további beszélgetés folytán kiderült, hogy ezt a tervet nem előzte meg közvita, sokan most látták ezt először, és felmerült sokakban a kérdés, hogy ez mennyire fogja szolgálni a gyergyószentmiklósiak elvárásait, követelésit. Abban viszont mindenki egyet értett, hogy ezt a tervet jobban át kell vizsgálni, és egy olyan munkát kell majd végül az asztalra tenni, amit évek múlva is használni lehet.

Képek az eseményről:

 

Sajtó:

Fény TV: https://www.facebook.com/fenytelevizio/videos/1520134524707489/

Gyergyó TV: https://www.youtube.com/watch?v=eaW1aM-2tVw&feature=youtu.be

Share Button