Elkezdtük a fák felmérését Marosvásárhelyen, ahol legalább 100 darab fát szeretnénk felmérni és dokumentálni, olyan fákat, amelyek egyedülállóak és semmiképpen sem kellene kivágni vagy megcsonkítani.A felmérést negyedenként végeztük, egy adott lakóhelyen végigmentünk, megvizsgáltuk az ott levő fákat, és az idősebbeket, a nagyobbakat lefényképeztük, leírtuk az adatait, hogy milyen állapotban van, mi a története és melyek a javaslatok erre a fára nézve, valamint megjelöltük a pontos helyét GPS-el.

Ezeket az adatokat feltöltjük a weboldalunkra, ahol rendszeresen frissítjük az azonosított fák listáját, így folyamatosan követhető lesz a felmérés menete.

Amennyiben Önt is érdeklik a marosvásárhelyi fák, zöldövezetek sorsa, és szeretne segíteni nekünk a munkában, akkor kérjük jelezze szándékát a focusecocenter@gmail.com e-mail címen, vagy a 0748 472 200 telefonszámon.

Tegyünk a fákért, mert a MI ÜGYÜNK IS!

 

Az akció az “EYD2015: A jövő amit szeretnénk – Helyi Hatóságok a Fenntartható Fejlődésért” című Európai Uniós projekt keretében jött létre.

Share Button