Nagy Dániel 24 éves, pár hónappal ezelőtt csatlakozott a Webkamra projekthez. Hagyományos Magyar fűszerpaprikát termeszt és árul.

 

 

Hogyan kezdtél el paprikát termeszteni?

A paprikatermesztés nem egy új dolog a családomban: a nagymamám, az édesanyám és a sógornőm is ezzel foglalkozik. A faluban is, ahol élek (Mezőpanit), sokan termesztenek paprikát. Lényegében mindent a nagymamámtól tanultam. Miután befejeztem tanulmányaimat a Sapientia Egyetem agrár- és élelmiszeripari gazdaság szakán, úgy döntöttem, hogy saját vállalkozásba kezdek.

 

Hogyan csatlakoztál a Webkamra projekthez?

Néhány barátom mesélt róla és érdeklődni kezdtem a dolog iránt, mivel éppen a saját vállalkozásom fejlesztésén gondolkodtam. Pár éve hoztam létre a saját márkámat, amit “Mezőségi Termékek”-nek neveztem el és azóta értékesítem a Webkamrán és a Petryn keresztül. Ezt szeretem ebben a munkában: a reklámozás és az értékesítés új formáinak felfedezését..  Egy Facebook oldalt is létrehoztam, hogy a paprikámat népszerűsítsem. A videóimat, melyekben arról beszélek, hogy miért jobb helyi termékeket vásárolni a külföldiek helyett, közel 70 ezren látták.

 

Hogyan képzeled el a jövődet 10 év múlva?

Sok gyerekkel! (nevet) Komolyabbra fordítva a szót, fejleszteni szeretném a termelést és talán szupermarketekben is értékesíteni fogom a paprikámat. Tovább szeretnék egy bio gazdaságot is, itt a közelben.

 

Az interjút Emilie Grard készítette

Share Button