2018. május 10 és 12 között tizenhatodik szervezték meg Marosvásárhelyen a Civil Szerveztek vásárát, amelyen szervezetünk is részt vett.

Az esemény egy civil kávézóval indult, ahol a marosvásárhelyi nemkormányzati szervezetek, helyi döntéshozók és a sajtó képviselői vettek részt. Idén a fő téma az egészség, az egészséges táplálkozás és egészséges közösség meg környezet volt.

A témában szervezetünk előadást tartott, amiben bemutattuk, hogy milyen módon lehet egészséges táplálékhoz jutni a közvetlen értékesítési rendszerek segítségével, külföldi és hazai példákkal és próbálkozásokkal megmutatva a döntéshozóknak, hogy miképpen lehetne kormányzati szinten megvalósítani ezeket a törekvéseket.

Szombaton kezdődött el az igazi vásár a Főtéren, ahol 26 szervezet vett részt és mutatta be tevékenységeit, mindennapi munkáját, eredményeit.

Szervezetünk az „Élni… egyszerűen jó” kampányt népszerűsítette, ahol a fenntartható közlekedésre hívtuk fel a figyelmet, valamint a felelős vízhasználatra, vízgazdálkodásra.

Képek az eseményről:


Warning: Division by zero in /home2/focus/public_html/wp-content/plugins/photo-gallery/frontend/views/BWGViewSlideshow.php on line 90

 

Sajtó: 

Népújság: http://www.e-nepujsag.ro/op/article/f%C5%91-t%C3%A9ma-k%C3%B6z%C3%B6ss%C3%A9g-eg%C3%A9szs%C3%A9ge

Székelyhon: https://szekelyhon.ro/aktualis/egeszseges-taplalkozas-kozosseg-es-kornyezet-a-civil-szervezetek-vasaran

Share Button