2022. december 7-én a „Központ” Regionális Tervezési Bizottság munkamegbeszélést tartott Nagyszebenben, amelyen a Focus Eco Center képviselője is részt vett.
A „Központ” Regionális Tervezési Bizottság (CRP) a legfontosabb regionális struktúra, amelyen keresztül a civil társadalom és a tudományos élet képviselői befolyásolni tudják a Romániának a Regionális Operatív Programon keresztül juttatott uniós források felhasználását, és amely a „Központ” – Erdély régió regionális fejlesztési tervének kidolgozására és jóváhagyására létrehozott regionális szintű konzultációs struktúra.
A „Központ” CRP ülésének fő célja a „Központ” Regionális Fejlesztési Terv 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó végső monitoring jelentésének jóváhagyása volt.
A jelentésben érdekes adatokat mutattak be az előző időszak támogatási programjairól, például megtudhattuk, hogy a szennyvíztisztító rendszerbe bekapcsolt lakosok száma a „Központ” régióban 2013-hoz képest 2021-ben 33%-kal nőtt. Az érdeklődők a jelentést az ADR Centru honlapján tekinthetik meg.

Share Button