2018-ban az Európai Klímaszövetséggel közösen elkészült egy új dokumentumfilm, amely egy brazíliai vízerőmű építésének a következményeit mutatja be. Az erőművet mint zöld energiát reklámozó kampány viszont nem tér ki az építkezés által keletkezett károkra, arra, hogy az ott élő emberek mindennapi életére, életterére milyen hatással van, valamint az ez okozta természeti károkra sem.

Ezek az esetek távolinak tűnnek nekünk, európaiaknak, viszont az ilyen jellegű természeti katasztrófák hatásai, mint az már bebizonyosodott, a világ minden pontján érzékelhetőek, még ha ott nem is történt semmilyen nagyobb emberi beavatkozás. Emellett jó példa mindenki számára, hogy az ilyen hatalmas projekteknek milyen árnyoldala és negatív hatása is lehet.

Emiatt tartjuk fontosnak ennek a filmnek a bemutatását, amit három alkalommal már le is vetítettünk középiskolás diákcsoportoknak, és a jövőben minél több vetítést tervezünk, ahol közösen megvitathatjuk ezt az esetet, remélve, hogy a helyi problémákra is fény derül, valamint ezeknek az orvoslására és megoldására is.

A bemutatók néhány fényképen:


Warning: Division by zero in /home2/focus/public_html/wp-content/plugins/photo-gallery/frontend/views/BWGViewSlideshow.php on line 90
Share Button