A hulladék manapság nagy probléma a társadalom számára. A túlfogyasztás miatt egyre több hulladékot termelünk, de nem mindenki ismeri ennek az újrahasznosítási formáit, azt hogy miképpen is kellene helyesen kezelni.

A Marosvásárhelyen immáron évente megrendezendő Forgatag nevű nagyszabású eseményen idén is ott voltunk, és az „Élni egyszerűen jó…” kampányunkkal hoztuk fel a figyelmet a helyes hulladékgazdálkodásra és táplálkozásra.

A Városi Ligetben elhelyezett standunknál rengeteg ember megfordult, ahol elmondtuk mindenkinek, hogy miképpen tudja megváltoztatni életmódját, ahhoz, hogy kevesebb hulladékot termeljen, valamint azt, hogy a meglevő hulladékot hogyan tudná a legkönnyebben újrahasznosítani.

Emellett gyerekeknek is tartottunk egy kis foglalkozást, ahol megmutattuk nekik hogyan tudnak használt papírból értékes ékszereket, vagy akár mindennapi eszközöket készíteni. Fontos volt, hogy megértsék, a szemét az egy forrás, egy következő tárgynak, eszköznek az alapanyaga, amit fel kell használni, és nem feltétlenül egyből a szemétbe dobni.

Az esemény néhány képben:


Warning: Division by zero in /home2/focus/public_html/wp-content/plugins/photo-gallery/frontend/views/BWGViewSlideshow.php on line 90
Share Button