Május 21-én szervezték meg a XIV. Civil Szervezetek Vásárát Marosvásárhelyen a Rózsák terén, ahol szerveztünk is jelen volt. Az esemény pénteken kezdődött egy kerekasztal beszélgetéssel, ahol bemutattuk a Klímaszövetséggel közös klímavédelmi projektünket, valamint a fenntartható fejlődés fontosságát és annak jelenlegi irányzatát. A Bernády Házban megtartott eseményen a jelenlevő civil szervezetek képviselői, vezetőivel megvitattuk jelenlegi társadalmunknak ezt a létfontosságú kérdését, azt hogy hogyan is tudnánk környezettudatosabban élni, hogyan tudnák a civil szervezetek ezt a szemléletet, életmódot bevinni a köztudatba.

A vásár napján napsütése idő várta a résztvevőket, ahol közel hatvan szervezet mutatta meg magát az érdeklődőknek. Mi a programjainkat, a klímaváltozással és a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos projekteket mutattuk be, valamint az ezekhez kapcsolódó eseményeinket és tevékenységeket, mint például a fotóversenyt és a közvetlen értékesítési programunkat. Az érdeklődőknek kiadványokat adtunk, filmet vetítettünk és elmondtuk tudatosítottuk őket a klímaváltozás hatásairól, meg annak leendő következményeiről.

A vásár keretében utcazene fesztivált is szerveztek, ahol a Kevin & The Roots nevű együttes számunkra gyűjtött adományokat nem mindennapi zenéjükkel. Ezúton is köszönjük nekik a lelkes támogatást, és a fergeteges zenés!

A rendezvénnyel tovább sikerült erősíteni azt a tudatot az emberekben, hogy a civil szervezetek mennyire fontosak a társadalom életében, és reméljük, hogy ezzel az akcióval még több embernek hívhattuk fel a figyelmét a környezetünket fenyegető veszélyekre, arra hogy csak közösen tudunk változtatni a jelenlegi problémákon, hogy mi döntsük el, hogy hogyan is akarunk élni.

Share Button