Múlt csütörtökön a közvetlen értékesítési akciónk keretében Bakaló János mezőpaniti gazda szolgált újdonsággal, aki az előre megrendelt zöldségkosarakat hozta értékesíteni.

 

 

A friss saláta, retek és spenót a rendszeres és az új vásárlóknak is elkapta a tekintetét, és mindenki kíváncsi és érdeklődő lett a zöldségek iránt. A vásárlók egy része már előre megrendelte a zöldségkosarát, és közülük egy páran már az előzetes megbeszéléseken és egyeztetéseken is részt vettek a gazdákkal közösen.

Az eseményen újból elindítottuk a heti zöldségkosaras rendszert, amit a Fókusz Öko Központ pár évvel ezelőtt már sikeresen működtetett. Pár hét alatt egy kis és lelkes vásárlókból, farmerekből és önkéntesekből álló csapat összegyűlt, hogy megalapozzák és terjesszék a közösség által támogatott mezőgazdaság fogalmát és támogassák a helyi kisgazdákat. Ennek a programnak az is célja, hogy az emberek jobban megismerjék a gazdákat és a hagyományos kertészkedést előnyeit közösségi események és farmlátogatások által.

Ha érdekli Önt a heti zöldségkosaras rendszer, vagy szeretne részese lenni ennek a programnak, akkor csatlakozzon a Heti zöldségkosár Marosvásárhelyen című Facebook csoporthoz, vagy lépjen kapcsolatba velünk a focusecocenter@gmail.com e-mail címen. Májustól szolgálhatunk több zöldségkosárral.

Share Button